Aanschaf

U bent opzoek naar een leuk huisdier en u denkt daarbij aan een knaagdier, super leuk en goed dat u van te voren opzoek gaat naar informatie. Knaagdieren zijn er in veel verschillende soorten te vinden. Zo heb je cavia’s, hamsters, gerbils, muizen, ratten en nog veel meer kleine knagers. Knaagdieren hebben op veel mensen het “aah” effect waardoor ze erg geliefd zijn bij mensen maar vooral bij kleine kinderen. Ze zien er ongelooflijk knuffelig en aaibaar uit en ze zijn niet zo duur in de aanschaf. Echter is het ook belangrijk om na te gaan of een knaagdier een geschikt huisdier is voor u en/of uw gezin. Ook een knaagdier heeft zijn ”handleiding” en vraagt de nodige aandacht en zorg.

Waarom lijkt het u leuk een knaagdier aan te schaffen? Als u daarop alleen kunt antwoorden, zodat de kinderen er lekker mee kunnen rondlopen,knuffelen en constant kunnen aaien, dan moet u zich realiseren dat dit voor heel veel knaagdieren niet leuk is en dus ook een teleurstelling kan worden. Zo zijn de bekende hamsters, gerbils en muizen dus niet echt geschikt als ”knuffel” huisdier.

Gelukkig zijn er wel knagers die hier wat beter mee om kunnen gaan en een stuk beter te hanteren zijn mits ze van jongs af aan tam gemaakt worden, dit zijn de cavia’s en de ratten. Cavia’s kunnen in de regel prima gehanteerd worden maar geven er wel de voorkeur aan om hun pootjes op de grond te houden. Zij vinden het dan weer fijner als u of uw kind er naast komt zitten en ze zo te aaien.

Bent u echter geïnteresseerd in de minder aaibare knagers omdat u kunt genieten van de bedrijvigheid en hun bijzondere gedrag in een mooi,ruim ingericht verblijf? Dan zijn bijvoorbeeld de gerbils en de hamsters reuze interessant. Zij bouwen vaak hele gangenstelsels door hun verblijf heen, prachtig om te zien.

Hou er daarnaast ook rekening mee dat de meeste knaagdieren groepsdieren zijn, waarvan u er dus beter meer dan 1 kunt nemen.

Mocht u meer informatie willen over de knaagdieren dan kunt u altijd kijken op https://www.licg.nl/konijnen-en-knaagdieren/de-aanschaf-van-een-knaagdier/

Ook kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze praktijk voor meer informatie.